Home16Reabilitare energetică la Grupul Școlar „Horia Vintilă” din Segarcea, prin POR 2014-2020

Reabilitare energetică la Grupul Școlar „Horia Vintilă” din Segarcea, prin POR 2014-2020

Școală la standarde europene în Segarcea, grație fondurilor nerambursabile atrase de autoritățile locale! Câteva sute de elevi beneficiază de cele mai bune condiții de studiu, după ce Grupul Școlar „Horia Vintilă” a fost reabilitat în vederea creșterii eficienței energetice, printr-un proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Investiția derulată de Primăria orașului Segarcea a avut o valoare totală de aproximativ 3,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 2,9 milioane de lei

Proiectul a fost implementat în cadrul Axei prioritare 3Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea BClădiri Publice.

Intervențiile au vizat reabilitarea termică a corpurilor C1 și C2 ale Grupului Școlar „Horia Vintilă”, în scopul reducerii consumului anual de energie și scăderii nivelului gazelor cu efect de seră. Astfel, au fost realizate lucrări de izolare termică a fațadelor și planșeelor, de reabilitare a acoperișului, precum și a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde, au fost refăcute instalațiile sanitare și a fost modernizată instalația de iluminat. Totodată, tâmplăria existentă a fost înlocuită cu tâmplărie termoizolantă, au fost realizate reparații interioare și exterioare, a fost construită o rampă pentru persoanele cu dizabilități și au fost instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice. De această investiție beneficiază aproximativ 300 de elevi, cadrele didactice și personalul auxiliar.  „Una dintre prioritățile noastre este să le oferim copiilor și cadrelor didactice cele mai bune condiții pentru desfășurarea orelor, astfel încât să beneficieze de tot confortul și de toate facilitățile de care au nevoie. În plus, pe lângă oferirea unui cadru adecvat de pregătire și studiu, avem în vedere și realizarea de economii prin scăderea cheltuielilor aferente utilităților, implementând măsuri pentru creșterea eficienței energetice. Este cazul Grupului Școlar <Horia Vintilă>, unde lucrările pentru reabilitarea termică a celor două clădiri, corpurile 1 și 2, înseamnă reducerea consumului anual de energie și a gazelor cu efect de seră. Pe de o parte, economii la buget, iar pe de altă parte, un mediu mai sănătos pentru noi toți”, a declarat domnul Nicolae Tutunaru, primarul orașului Segarcea.

04.05.2022 Reabilitare energetică la Grupul Școlar „Horia Vintilă” din Segarcea, prin POR 2014-2020
« 1 de 8 »