HomePhare/program guvernamentalCADRUL GENERAL

CADRUL GENERAL

PROIECTELE  PHARE  TVET 2004  „Reabilitare laboratoare si ateliere scolare”. Linia de buget RO 2004/016-772.04.01.02.04.01.01.09 – Coeziune Economica si Sociala – Componenta Invatamant Profesional si Tehnic

Proiectele Phare TVET 2004 – „Reabilitare laboratoare si ateliere scolare” – sunt componente ale Programului Phare 2004-2006. Selectia scolilor ce fac parte din acest proiect s-a realizat in anul 2004. Prin acest proiect se reabilitează 12 laboratoare şi ateliere şcolare din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

Valoarea proiectului depaseste 46,5 milioane Euro, valoarea rezultata in urma licitatiei pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia este de peste 2.565.122,86 Euro.

Prin PHARE 2004 TVET s-a asigurat finantarea pentru reabilitarea unui numar de 154 unitati scolare, din toate cele opt regiuni de dezvoltare, pentru executia urmatoarelor tipuri de lucrari: consolidare cladiri, extindere cladiri, renovari exterioare si interioare, refacere lucrari grup sanitar, lucrari aferente sistemelor de incalzire. Valoarea proiectului este de aproximativ 45,6 milioane euro, investitie realizata prin intermediul a 38 de contracte.

Obiectivul specific al acestei componentei TVET este modernizarea retelei actuale de invatamant profesional si tehnic, precum si cresterea capacitatii de scolarizare si pregatire profesionala pentru a se asigura un invatamant de inalta calitate. In mod special, aceasta componenta are in vedere asigurarea de sanse egale tuturor tinerilor in vederea dobandirii calificarii profesionale necesare pentru a facilita dezvoltarea economica a Romaniei, la nivelul standardelor europene, printr-un sistem educational flexibil si adaptat la nevoile fiecarui individ.

Investitiile din cadrul acestei componente sunt orientate pe doua directii:

  • reabilitarea infrastructurii scolilor – prin lucrari de reparatii si consolidare a scolilor care prezinta deteriorari majore, furnizarea de utilitati, pregatirea claselor pentru instalarea echipamentului informatic si reabilitarea atelierelor de pregatire profesionala;
  • procurarea de echipamente – tehnica de calcul si echipamente de birotica.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia este Autoritate de Implementare pentru proiectul RO 2004/016-772.04.01.02.04.01.01.09 în cadrul programului PHARE 2004 TVET – Reabilitare laboratoare şi ateliere şcolare.

La nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, numarul unitatilor de invatamant care au beneficiat de finantare in cadrul acestui program este de 12 unitati scolare.