16.10.2024 – Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate publica listele intermediare privind proiectele despuse în cadrul apelului Investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/județean care diagnostichează și tratează cancer PS/357/PS_P7/OP4/RSO4.5/PS_P7_RSO4.5_A12:

Contestațiile se vor depune de solicitant în sistemul MySMIS 2021 în termenul precizat în cadrul Notificării  privind rezultatul procesului de evaluare tehnică și financiară (ETF).

Listele intermediare privind proiectele despuse în cadrul apelului Investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/județean care diagnostichează și tratează cancer sunt  disponibile AICI. 

14.10.2024 – Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate publică lista operațiunilor selectate și a listei proiectelor contractate în cadrul Programului Sănătate, situația actualizată la data de 31 august 2024.
• Lista operațiunilor selectate și lista proiectelor contractate în cadrul Programului Sănătate, situația actualizată la data de 31 august 2024, este disponibilă AICI. 

30.09.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, publică Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura unităților sanitare publice de recuperare/reabilitare medicală” din cadrul Priorității 2 „Servicii de reabilitare, paliaţie şi spitalizări pentru boli cronice adaptate fenomenului demografic de îmbătrânire a populației, impactului dizabilității și profilului de morbiditate”, Fond FEDR, Acțiunea A, Obiectivul de politică 4, Obiectivul specific RSO4.5.

Cererile de finanțare se pot depune în perioada 30.09-31.12.2024 prin intermediul sistemului MySMIS 2021.

Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte este disponibil AICI

30.09.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, lansează în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte „Investiții în infrastructura publică a laboratoarelor regionale de sănătate publică din centrele regionale de sănătate publică din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică” din cadrul Priorității 3 „Creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate”, Fond FEDR, Acțiunea A, Obiectivul specific RSO4.5.

Pentru acest apel de proiecte de tip necompetitiv, solicitantul eligibil este Institutul Național de Sănătate Publică.

Conform Programului Sănătate, în contextul prezentului apel sunt vizate investiții de tipul modernizare/reabilitare și dotare în infrastructura laboratoarelor regionale de sănătate publică din centrele regionale de sănătate publică din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail consultare.laboratoareinsp@mfe.gov.ro până la data de 11.10.2024, data încheierii procesului de consultare publică.

 

27.09.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, publică răspunsurile la observațiile, propunerile și întrebările primite în perioada de consultare publică (19 iulie – 09 august 2024), cu privire la Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte „Investiții în infrastructură publică a unităților sanitare care furnizează servicii de recuperare” din cadrul Priorității 2: „Servicii de reabilitare, paliație și spitalizări pentru boli cronice adaptate fenomenului demografic de îmbătrânire a populației, impactului dizabilității și profilului de morbiditate”, după cum urmează:

  • Centralizatorul observațiilor, propunerilor și întrebărilor primite pe conținutul Ghidului Solicitantului „Investiții în infrastructură publică a unităților sanitare care furnizează servicii de recuperare” este disponibil AICI.

11.09.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, publică Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte „Investiții în infrastructura ambulatoriilor integrate spitalelor de psihiatrie” din cadrul Priorității 1 „Creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive”, Fond FEDR, Acțiunea d, Obiectivul de politică 4, Obiectivul specific RSO4.5.

Cererile de finanțare se pot depune în perioada 11.09-11.11.2024 prin intermediul sistemului MySMIS 2021.

Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura ambulatoriilor integrate spitalelor de psihiatrie” este disponibil AICI

14.08.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, publică Corrigendumul nr. 1 la Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” din cadrul Priorității 1: Creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive, FEDR,  Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.:

Corrigendum-ului nr. 1 la Ghidul Solicitantului aferent apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” este disponibil la:  https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/dotare-infrastructura-publica-a-ambulatoriilor-unitatilor-sanitare-structurilor-sanitare-publice/

08.08.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, publică Centralizatorul observațiilor, propunerilor și întrebărilor ca urmare a finalizării perioadei de consultare publică, derulată în perioada 13.06. – 05.07.2024 pentru Ghidul Solicitantului privind apelul de proiecte „Investiții în infrastructura ambulatoriilor integrate spitalelor de psihiatrie”, după cum urmeazã:

Centralizatorul observațiilor, propunerilor și întrebărilor primite pe conținutul Ghidului Solicitantului pentru Apelul de proiecte: proiecte „Investiții în infrastructura ambulatoriilor integrate spitalelor de psihiatrie”.

Centralizatorul este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/investitii-ambulatorii-integrate-ale-spitalelor-de-psihiatrie/

05.08.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, publică Centralizatorul observațiilor, propunerilor și întrebărilor ca urmare a finalizării perioadei de consultare publică (derulată în perioada 14.06. – 08.07.2024) pentru Ghidul solicitantului privind apelul de proiecte „Investiții în infrastructura publică a centrelor regionale de genetică medicală”, după cum urmează:

 

29.07.2024 – Apelul de proiecte nr . PS/461/PS_P1/OP4/RSO4.5/PS_P1_RSO4.5_A2 „Investiții de tipul înființare/ renovare/ dotare cabinete de asistență medicală stomatologică care să furnizeze servicii copiilor, inclusiv copiilor cu nevoi speciale în ambulatoriile integrate spitalelor de pediatrie sau ambulatoriile spitalelor publice care au secții de pediatrie este deschis până la data de 20 septembrie 2024, ora 14:00.

Alocarea totală pentru regiunile mai puțin dezvoltate este de 8 milioane de euro, contribuția proprie a beneficiarului fiind de minim 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Valoarea eligibilă minimă, respectiv maximă a unui proiect finanțat prin Programul Sănătate: min. 200.001 euro (cu TVA) – max. 250.000 euro.

Grupul țintă vizat de acest apel de proiecte: ambulatoriile integrate spitalelor de pediatrie sau publice care au secții de pediatrie în structură sau care au în curs de înființare cabinete, ambulatoriile spitalelor de asistență medicală stomatologică pentru copii, inclusiv pentru copii cu nevoi speciale.

Conform Ghidului solicitantului, solicitanți eligibili pot fi:

a) Unități sanitare publice de pediatrie sau unități sanitare publice cu secții de pediatrie;

b) Primăria Municipiului București, inclusiv prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și sectoarele Municipiului București, definite conform prevederilor art. 5 lit. pp și mm) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a);

c) Unitățile administrativ-teritoriale, astfel cum sunt definite la art. 5 lit. pp) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a);

d) Ministerul Sănătății, alte autorități și instituții publice centrale, inclusiv autorități și instituții publice centrale din sfera apărării, ordinii publice și siguranței naționale, respectiv a Academiei Române care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a).

Detalii complete în legătură cu condițiile de eligibilitate, documentele necesare și criteriile de evaluare a proiectelor sunt disponibile pe site-ul MIPE și adroltenia.ro, Secțiunea Program Sănătate.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia îndeplinește atribuții delegate de către Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, pe baza Acordului-cadru de delegare a unor funcții privind implementarea Programului Sănătate, prioritățile 1,2,3,4 și 7- componenta FEDR, pentru proiectele localizate în regiunea Sud-Vest Oltenia.

19.07.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, publică Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare”, Obiectivul de politică 4: O Europă mai socială și mai favorabilă incluziunii, prin implementarea Pilonului european al drepturilor sociale, Prioritatea 1: Creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive, Obiectiv specific RSO4.5: Asigurarea accesului egal la asistență medicală și asigurarea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv în ceea ce privește asistența medicală primară, precum și promovarea tranziției de la îngrijirea instituționalizată către îngrijirea în familie sau în comunitate (FEDR).

Cererile de finanțare se pot depune în perioada 19.07 – 30.08.2024 prin intermediul sistemului MySMIS2021.

Ghidul Solicitantului poate fi accesat AICI

19.07.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sãnãtate, lansează în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte: „Investiții în infrastructură publică a unităților sanitare care furnizează servicii de recuperare” din cadrul Priorității 2 „Servicii de reabilitare, paliație și spitalizări pentru boli cronice adaptate fenomenului demografic de îmbătrânire a populației, impactului dizabilității și profilului de morbiditate”, Fond FEDR, Acțiunea A, Obiectivul specific RSO4.5.

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de e-mail consultare.recuperarefedr@mfe.gov.ro până la data de 09 august 2024, data încheierii procesului de consultare publică.

Ghidul Solicitantului este disponibil AICI.

15.07.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat Corrigendum-ul nr. 1 la Ghidul Solicitantului aferent apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancer”, care modifică OMIPE nr. 1981/07.05.2024.

În conformitate cu acesta, se revizuiește Anexa 1 – Criterii de evaluare tehnică și financiară la Ghidul Solicitantului, pentru eliminarea erorii materiale referitoare la stabilirea punctajului pentru Subcriteriul 3.3. – Contribuția proiectului la atingerea indicatorilor de program, prin diminuarea cu 1 punct (de la 4 la 3 puncte), în vederea respectării punctajului maxim total de 100 puncte, prevăzut în grila de evaluare tehnică și financiară. Astfel, proiectele care vizează o valoarea egală sau mai mare de 1701 utilizatori/an vor obține în continuare punctajul maxim la acest subcriteriu. Modificarea propusă va fi aplicată în cadrul întregului proces de evaluare tehnică și financiară, fiind respectată structura criteriilor de evaluare și selecție prevăzute în cadrul ultimei versiuni a Metodologiei de evaluare și selecție a operațiunilor, aprobată în data de 11.12.2023 de către Comitetul de Monitorizare al Programului Sănătate. Menționăm că nu sunt afectate condițiile de acordare a finanțării și nu sunt alterate efectele raporturilor juridice încheiate sau aflate în derulare.

Ordinul si Ghidul Solicitantului (forma consolidată) sunt disponibile la  https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/investitii-in-oncologie-dotarea-unitatilor-sanitare-publice-de-interes-regional-judetean-care-diagnosticheaza-si-trateaza-cancer/ 

12.07.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat Manualul Beneficiarului Programului Sănătate – versiunea actualizată iulie 2024.

Scopul acestui manual este de a facilita înțelegerea unitară a procesului de implementare a proiectelor finanțate prin Programul Sănătate, de a familiariza beneficiarii proiectelor finanțate cu cerințele, regulile și recomandările de bază privind implementarea proiectului. De asemenea, manualul prezintă modul în care beneficiarul va asigura implementarea proiectului aprobat în conformitate cu ghidurile solicitantului.

Acesta poate fi descărcat de AICI

01.07.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat răspunsurile la observațiile, propunerile și întrebările primite în perioada de consultare publică, după cum urmează:

  1. Centralizatorul observațiilor asupra Ghidului Solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare”. Centralizatorul este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/dotare-infrastructura-publica-a-ambulatoriilor-unitatilor-sanitare-structurilor-sanitare-publice/
  2. Centralizatorul observațiilor, propunerilor și întrebărilor primite pe conținutul Ghidului Solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Investiții de tipul înființare/renovare/dotare cabinete de asistență medicală stomatologică care să furnizeze servicii copiilor, inclusiv copiilor cu nevoi speciale în ambulatoriile integrate spitalelor de pediatrie sau ambulatoriile spitalelor publice care au secții de pediatrie”. Centralizatorul este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/investitii-cabinete-de-asistenta-medicala-stomatologica-din-cadrul-ambulatoriilor-integrate-spitalelor-de-pediatrie-sau-ambulatoriile-spitalelor-publice-care-au-sectii-de-pediatrie/

 

01.07.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat Corrigendum-ul nr. 1 la Ghidul Solicitantului aferent apelului de proiecte PS/359/PS_P3/OP4/RSO4.5/PS_P3_RSO4.5_A7„Investiții în infrastructura laboratoarelor de microbiologie din cadrul unităților sanitare publice” aprobat anterior prin OMIPE nr. 4035/27.06.2024. Ordinul si Ghidul Solicitantului (forma consolidată) sunt disponibile la https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/investitii-in-infrastructura-publica-a-unitatilor-sanitare-publice-laboratoare-de-microbiologie/ . Perioada de depunere a cererilor de finanțare a fost extinsă până la  15 iulie 2024.

01.07.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat Corrigendum-ul nr. 1 la Ghidul Solicitantului aferent apelului de proiecte PS/272/PS_P5/OP1/RSO1.1/PS_P5_RSO1.1_A9 „Sprijin pentru implementarea de soluții de cercetare de importanță strategică în domeniul medical: genomică; boli netransmisibile (ex. dezvoltarea de soluții de cercetare pentru tratarea cancerelor); vaccinuri, seruri și alte medicamente biologice”, aprobat anterior prin OMIPE nr. 4013/26.06.2024. Ordinul si Ghidul Solicitantului (forma consolidată) sunt disponibile la: https://mfe.gov.ro/minister/perioade-de-programare/perioada-2021-2027/autoritatea-de-management-pentru-programul-sanatate/programare-ghiduri/prioritatea-5-abordari-inovative-in-cercetarea-din-domeniul-medical/. Perioada de depunere a cererilor de finanțare a fost extinsă până la 26 iulie 2024.

17.06.2024 – Ministerul Investiiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sãnãtate, a publicat, urmãtoarele corrigendum-uri, după cum urmează:

  1. Corrigendum-ului nr. 2 la Ghidul Solicitantului aferent apelului de proiecte PS/325/PS_P7/OP4/RSO4.5/PS_P7_RSO4.5_A12 „Investiții în infrastructura publicã a laboratoarelor de geneticã și de anatomie patologicã pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat”, aprobat anterior prin OMIPE nr. 1058/19.04.2024. Ordinul și Ghidul Solicitantului (forma consolidatã) sunt disponibile la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/investitii-in-oncologie-dotare-laboratoare-genetica-si-anatomie-patologica-cu-echipamente-medicale/ . Perioada de depunere a cererilor de finanțare a fost extinsă până la 01 iulie 2024.
  2. Corrigendum-ului nr. 1 la Ghidul Solicitantului aferent apelului de proiecte „Creșterea eficacitãții serviciilor de îngrijire medicalã în domeniul oncologiei musculo-scheletale”, aprobat anterior prin OMIPE nr. 1880/2024. Ordinul și Ghidul Solicitantului (forma consolidatã) sunt disponibile la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/servicii-ingrijire-medicala-in-domeniul-oncologiei-musculo-scheletale/ . Perioada de depunere a cererilor de finanțare a fost extinsă până la 15 iulie 2024.

17.06.2024 – În  săptãmâna  10-14 iunie 2024, Ministerul Investiiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sãnãtate, a publicat, în consultare publicã, urmãtoarele ghiduri ale solicitantului, dupã cum urmeazã:

  1. Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Creșterea capacității de a furniza servicii privind diagnosticul, monitorizarea și tratamentul pacienților critici adulți prin dezvoltarea de instrumente și formarea personalului medical”.Ghidul Solicitantului este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/formarea-personalului-implicat-in-diagnosticul-si-tratamentul-pacient-adulti/
  2. Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura ambulatoriilor integrate spitalelor de psihiatrie”.  Ghidul Solicitantului este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/investitii-ambulatorii-integrate-ale-spitalelor-de-psihiatrie/
  3. Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publicã a centrelor regionale de geneticã medicalã”.  Ghidul Solicitantului este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/investitii-in-centre-de-genetica-medicala/

14.06.2024 – Manualul Beneficiarului reprezintă un material de informare tehnică a Beneficiarilor Programului Sănătate, ce se constituie ca un suport informativ pentru implementarea proiectelor finanțate prin intermediul acestui program. Acest document are caracter strict orientativ și nu derogă de la prevederile contractului de finanțare, legislației naționale și comunitare.

Acesta poate fi descarcat de aici.

05.06.2024 – Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate oferă îndrumări pentru potențialii beneficiari care doresc să acceseze fonduri europene prin Programul Sănătate. Aceste instrucțiuni orientative sunt destinate completării cererilor de finanțare pentru apelurile lansate în cadrul:

Instrucțiunile sunt disponibile la link-ul: https://mfe.gov.ro/minister/perioade-de-programare/perioada-2021-2027/autoritatea-de-management-pentru-programul-sanatate/programare-ghiduri/

30.05.2024 – Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a lansat apelul pentru idei de proiecte în domeniul sănătății/cu aplicabilitate în domeniul sănătății, în vederea constituirii unui portofoliu de idei de proiecte potențial finanțabile prin platforma „Tehnologii strategice pentru Europa” (STEP).

Orice promotor de idei de proiecte, interesat să contribuie în viitor la dezvoltarea acestui domeniu este invitat să transmită descrierea ideii sau ideilor de proiect la adresa ideestep.ps@mfe.gov.ro până în data de 3 iunie 2024, ora 12.00.

Propunerile trebuie elaborate respectând recomandările din documentul Comunicarea Comisiei – Notă de orientare privind anumite dispoziții ale Regulamentului (UE) 2024/795 de instituire a platformei „Tehnologii strategice pentru Europa” (STEP), care poate fi accesat la următorul link: 

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=OJ:C_202403209.

Fișa pentru descrierea ideilor de proiect este atașată AICI, împreună cu informații suplimentare pentru sprijinirea elaborării și transmiterii propunerilor.

Accest apel nu reprezintă o solicitare/un concurs de proiecte, ci doar un apel pentru idei de proiecte. Acceptarea ideilor de proiecte în portofoliu nu înseamnă că aceste idei vor fi sau vor putea fi finanțate automat prin surse de finanțare publice și nu reprezintă un angajament din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Ideile de proiect trimise în cadrul acestui apel de idei pot fi utilizate ulterior de către promotor, și, după caz, partenerul/ii acestuia, pentru a participa la orice program/ procedură/apel de finanțare, aceștia păstrând drepturile de proprietate intelectuală.

22.05.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” din cadrul Priorității 1: Creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive, FEDR, Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.

Apelul vizează dotări necesare ambulatoriilor unităților sanitare publice sau structurilor medicale publice care desfășoară activități medicale de tip ambulatoriu sau care acordă asistentă medicală ambulatorie.

Bugetul total alocat este de 21.205.179 milioane de euro, alocare la nivel național, pentru regiunile mai puțin dezvoltate.

Ghidul Solicitantului este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/dotare-infrastructura- publica-a-ambulatoriilor-unitatilor-sanitare-structurilor-sanitare-publice/

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de e-mail consultare.ambulatorii@mfe.gov.ro până la data de 10.06.2024.

De asemenea, a fost publicat Corrigendum-ul nr.1 prin care se prelungește termenul de depunere până la data de 27.05.2024 pentru apelul de proiecte „Investiții în infrastructurile publice de unități de primiri urgențe și compartimentele de primiri urgente (inclusiv cu echipamente și dispozitive medicale care deservesc UPU/ CPU) sprijinite prin POR 2014-2020 -proiecte etapizate”.

 Ghidul Solicitantului este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/proiecte-upu-etapizate/

 Totodată, MIPE a publicat Corrigendum-ul nr.2 pentru apelul de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor sprijinite prin POR 2014-2020 – operațiuni etapizate”.

 Ghidul Solicitantului este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/proiecte-ambulatorii-por-etapizate/

15.05.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte „Investiții în infrastructura laboratoarelor de microbiologie din cadrul unităților sanitare publice” PS/359/PS P3/OP4/RSO4.5/PS P3 RSO4.5 A7 din cadrul Priorității 3: Creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate, FEDR,  Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.

Grupul țintă eligibil se limitează exclusiv la unități sanitare publice care au în structură sau care au în curs de înființare laboratoare de microbiologie (inclusiv compartimente de microbiologie), localizate într-una dintre cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României.

Acțiunile sprijinite prin apelul de proiecte sunt investiții de tipul dotare cu echipamente în infrastructura laboratoarelor de microbiologie (inclusiv compartimente de microbiologie) din cadrul unităților sanitare publice.

Alocarea totală pentru apelurile de proiecte este de 22 milioane de euro, din care 85% contribuție UE și 15% contribuție națională.

Cererile de finanțare se pot depune în perioada 13.05-01.07.2024 prin intermediul sistemului MySMIS 2021.

Ghidul Solicitantului este disponibil: AICI

10.05.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/județean care diagnostichează și tratează cancer” din cadrul Priorității 7: Măsuri care susțin domeniile oncologie și transplant, FEDR, Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.

Solicitanții eligibili sunt spitalele județene/județene de urgență care au secții de oncologie, unitățile administrativ-teritoriale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate respectivele spitale, precum și Ministerul Sănătății, alte autorități și instituții publice centrale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate respectivele spitale.

În contextul prezentului apel sunt vizate investiții de tipul dotare cu echipamente, inclusiv echipamente pentru digitalizare, a unităților sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancerul și deservesc secțiile de oncologie ale spitalelor județene/ spitalelor județene de urgență. Prin

Alocarea totală pentru apelul de proiecte este de 40.000.000 de euro, din care maximum 85% contribuție UE și 15% contribuție națională.

Cererile de finanțare se pot depune în perioada 08.05-28.06.2024 prin intermediul sistemului MySMIS 2021.

Ghidul Solicitantului este disponibil la: AICI

22.04.2024 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, publică Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat” PS/325/PS P7/OP4/RSO4.5/PS P7 RSO4.5 A12 din cadrul Priorității 7: Măsuri care susțin domeniile oncologie și transplant, FEDR,  Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.

Perioada de depunere a proiectelor este 23.04-15.06.2024.

 Pentru acest apel de proiecte, solicitanții eligibili sunt unități sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancer- spitale județene care au secții de oncologie, iar prin excepție și spitalele județene/județene de urgență care nu au secții de oncologie.

 Acțiunile sprijinite prin apelul de proiecte sunt investiții de tipul dotare cu echipamente în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat.

Alocarea totală pentru apelurile de proiecte este de 20 milioane de euro, din care 85% contribuție UE și 15% contribuție națională.

 Ghidul Solicitantului este disponibil la AICI.

19.04.2024 – DECIZIA DE PUNERE ÎN APLICARE A COMISIEI din 30.11.2022 de aprobare a programului “Sănătate” pentru sprijin din partea Fondului european de dezvoltare regională și Fondului social european Plus în cadrul obiectivului „Investiții pentru ocuparea forței de muncă și creștere economică” din România.

18.04.2024 – Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Sănătate, aduce la cunoștință că termenul de depunere a cererilor de finanțare pentru apelurile de proiecte destinate ambulatoriilor implicate în programe de screening, ambulatoriilor spitalelor de obstetrică-ginecologie și ambulatoriilor spitalelor de pediatrie este prelungit până la data de 30 mai 2024.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a emis un anunț în acest sens.

Corrigendumul nr. 2 la Ghidul Solicitantului pentru Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor spitalelor de obstetrică-ginecologie – apelurile de proiecte PS/220/PS_P1/OP4/RSO4.5/PS_P1_RSO4.5_A2 și PS/222/PS_P1/OP4/RSO4.5/PS_P1_RSO4.5_A2, corrigendum aprobat prin Ordinul Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene nr. 1001/12.04.2024.

Documentele pot fi consultate aici.

Corrigendumul nr. 2 la Ghidul Solicitantului pentru Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor spitalelor de pediatrie – apelurile de proiecte PS/219/PS_P1/OP4/RSO4.5/PS_P1_RSO4.5_A2 și PS/223/PS_P1/OP4/RSO4.5/PS_P1_RSO4.5_A2, corrigendum aprobat prin Ordinul Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene nr. 1002/12.04.2024.

Documentele pot fi consultate aici.

Corrigendumul nr. 2 la  Ghidul Solicitantului pentru Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor implicate în implementarea de programe de screening – Apelurile de proiecte PS/191/PS_P1/OP4/RSO4.5/PS_P1_RSO4.5_A2 și PS/212/PS_P1/OP4/RSO4.5/PS_P1_RSO4.5_A2, corrigendum aprobat prin Ordinul Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene nr. 1003/16.04.2024. Documentele pot fi consultate aici.

Prin aceste corrigendumuri se prelungește perioada de depunere a proiectelor – de la data de 30 aprilie 2024, ora 14:00, la data de 30 mai 2024, ora 14:00, pentru apelurile mai sus menționate.

12.04.2024 – Programul Sănătate: Apel deschis operațiuni etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor sprijinite prin POR 2014-2020 – operațiuni etapizate”, PS/313/PS P1/OP4/RSO4.5/PS P1 RSO4.5 A2, din cadrul Priorității 1: Creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive, FEDR,  Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.

Pentru acest apel de proiecte, solicitanții eligibili sunt entitățile menționate în Anexa 1 Lista beneficiarilor și operațiunilor etapizate, transmisă de AM POR conform OUG nr. 36/2023 privind stabilirea cadrului general pentru închiderea programelor operaționale finanțate în perioada de programare 2014 – 2020, cu modificările și completările ulterioare.

Solicitanți eligibili pentru regiunea Sud-Vest Oltenia:

Nr.

crt.

Cod SMISAPPITitlu proiectRegiuneBeneficiar

Data semnării contractului de finanțare

1

1276768

8,1

Dotare ambulatoriu Spital Orasenesc Segarcea

Sud Vest Oltenia

UAT ORAȘUL SEGARCEA

20.05.2019

2

1269138

8,1

„Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului municipal Caracal”

Sud Vest Oltenia

UAT MUNICIPIUL CARACAL

11.06.2019

3

1252288

8,1

„Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația din Regiunea Sud-Vest Oltenia prin dotarea cu aparatură de înaltă performanță”

Sud Vest Oltenia

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

19.12.2018

4

1278428

8,1

 Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin

Sud Vest Oltenia

UAT JUDEȚUL MEHEDINȚI

19.08.2019

5

127843 8

8,1

„Modernizarea, reabilitarea și dotarea ambulatoriului sectiei boli infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgență Drobeta Turnu Severin”

Sud Vest Oltenia

 UAT JUDEȚUL MEHEDINȚI 

24.07.2019

6

1279378

8,1

Modernizare, extindere și dotare infrastructură ambulatoriu din cadrul Spitalului Municipal Motru

Sud Vest Oltenia

UAT MUNICIPIUL MOTRU

17.07.2019

Acțiunile sprijinite prin acest apel sunt investiții de tipul reabilitare/ modernizare/ extindere și dotare a infrastructurii publice a ambulatoriilor sprijinite prin POR 2014-2020.

Alocarea totală pentru apelul de proiecte este de 44.894.944,15 de euro, din care 85% contribuție UE și 15% contribuție națională.

Cererile de finanțare se pot depune în perioada 12.04-10.05.2024 prin intermediul sistemului MySMIS 2021.

Ghidul Solicitantului este disponibil AICI

11.04.2024 – Centralizator observatii, propuneri si intrebari – proiecte operatiuni etapizate UPU POR 2014-2020

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat centralizatorul observațiilor, propunerilor și întrebărilor primite în perioada de consultare publică publică (12.01-05.02.2024) în privința conținutului ghidului solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Investiții în infrastructurile publice de unități de primiri urgențe și compartimentele de primiri urgente (inclusiv cu echipamente și dispozitive medicale care deservesc UPU/ CPU) sprijinite prin POR 2014-2020 -proiecte etapizate”.

Acesta este disponibil aici: P4 FEDR Centralizator observatii GS_operatiuni etapizate UPU_CPU_POR.

10.04.2024 – Calendarul estimativ al apelurilor de proiecte pentru Programul Sănătate 2021-2027 – actualizat la 09.04.2024

Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, în conformitate cu prevederile art. 49 alin. (2) din Regulamentul (UE) 2021/1060, publică calendarul estimativ al apelurilor de proiecte în cadrul Programului Sănătate.

Calendar estimativ al apelurilor de proiecte pentru Programul Sănătate_09 aprilie 2024

05.04.2024 – Programul Sănătate 2021-2027- Consultare publică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a publicat în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte: P3 FEDR „Investiții în infrastructura laboratoarelor de microbiologie din cadrul unităților sanitare publice”   

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de email consultare.laboratoare.microbiologie@mfe.gov.ro până la data de 24.04.2024, data încheierii procesului de consultare publică.

Conform Ghidului supus consultării publice, categoriile de solicitanți eligibili pot fi:

  1. Unitățile sanitare publice ce au în structura proprie laborator/compartiment de microbiologie;
  2. Unitățile administrativ-teritoriale, astfel cum sunt definite la art. 5 lit. pp) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a);
  3. Ministerul Sănătății, alte autorități și instituții publice centrale, inclusiv autorități și instituții publice centrale din sfera apărării, ordinii publice și siguranței naționale, respectiv a Academiei Române care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a).

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia îndeplinește  atribuții delegate de către Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate , pe baza Acordului-cadru de delegare a unor funcții privind implementarea Programului Sănătate, prioritățile 1,2,3,4 si 7- componenta FEDR, pentru proiectele localizate în regiunea Sud-Vest Oltenia.

05.04.2024 – Programul Sănătate: Centralizator ambulatorii etapizate

Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a publicat joi, 4 aprilie 2024, Centralizatorul observațiilor, propunerilor și întrebărilor primite pentru Ghidul solicitantului „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor sprijinite prin POR 2014-2020 – operațiuni etapizate” primite în perioada de consultare publică (12.01-05.02.2024).

25.03.2024 – Programul Sănătate 2021-2027- consultare publică

Investiții în oncologie – dotari  cu echipamente medicale pentru laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a publicat în consultare publică

Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte: P7 FEDR ”Investiții în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat”

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de email consultare.laboratoare.oncologie@mfe.gov.ro până la data de 12.04.2024, data încheierii procesului de consultare publică.

Conform Programului Sănătate, în contextul prezentului ghid, grupul țintă eligibil se limitează exclusiv la unități sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancer- spitale județene care au secții de oncologie, localizate într-una dintre cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României. În accepțiunea ghidului, acestea se limitează la spitale județene care au secții de oncologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia îndeplinește  atribuții delegate de către Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate , pe baza Acordului-cadru de delegare a unor funcții privind implementarea Programului Sănătate, prioritățile 1,2,3,4 si 7- componenta FEDR, pentru proiectele localizate în regiunea Sud-Vest Oltenia

02.02.2024 – Apel de proiecte lansat – Finanțări pentru măsuri de screening cancer colorectal

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a lansat apelul  de proiecte “Măsuri sistemice de implementare, asigurare și control al calității programului de screening pentru cancer colorectal – etapa I”. Apelul este deschis pâna la data de 1 aprilie 2024.

Apelul  sprijină implementarea recomandărilor UE și a celor mai bune practici la nivel național, astfel încât serviciile de screening pentru cancerul colorectal să fie accesibile tuturor categoriilor de populație în condiții de egală calitate și siguranță.

Finanțarea disponibilă pentru acest apel de proiecte este: 5.000.000 euro, exclusiv sub formă de grant.

Grupul țintă vizat de acest apel de proiecte:

 

Conform Ghidului solicitantului, solicitantul eligibil poate fi o unitate sanitară publică cu paturi cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Sănătății cu competențe în domeniul endoscopiei digestive, diagnosticului și tratamentului cancerului colorectal.

Parteneri eligibili:

 

Detalii complete în legatură cu condițiile de eligibilitate, documentele necesare și criteriile de evaluare a proiectelor sunt diponibile AICI!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia îndeplinește atribuții delegate de către Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, pe baza Acordului-cadru de delegare a unor funcții privind implementarea Programului Sănătate, prioritățile 1, 2, 3, 4 și 7 – componenta FEDR, pentru proiectele localizate în regiunea Sud-Vest Oltenia.

 

15.01.2024 – Apeluri de proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat în consultare publică următoarele ghiduri:

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de e-mail ambulatorii.etapizate@mfe.gov.ro până la data de 02.02.2024, data încheierii procesului de consultare publică.

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de e-mail upu.etapizate@mfe.gov.ro până la data de 02.02.2024, data încheierii procesului de consultare publică.

 

11.01.2024 – Finanțări pentru ambulatoriile spitalelor de obstetrică-ginecologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a lansat apelul de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor spitalelor de obstetrică-ginecologie”. Apelul este deschis până la data de 30 aprilie 2024.

Alocarea totală pentru regiunile mai puțin dezvoltate este de 32 de milioane de euro, contribuția proprie a beneficiarului fiind de minimum 2% din valoarea proiectului.

Valoarea eligibilă minimă a unui proiect: 200.001 euro (cu TVA).

Valoarea totală eligibilă maximă finanțată prin Programul Sănătate: 4.000.000 euro.

Grupul țintă vizat de acest apel de proiecte: unități sanitare publice/ alte structuri publice care desfășoară activități medicale de tip ambulatoriu/ acordă asistență medicală ambulatorie de obstetrică-ginecologie.

Conform Ghidului solicitantului, solicitanți eligibili pot fi:

  1. a) Unități sanitare publice de obstetrică-ginecologie;
  2. b) Unitățile administrativ-teritoriale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a);
  3. c) Primăria Municipiului București;
  4. d) Ministerul Sănătății, alte autorități și instituții publice centrale, inclusiv autorități și instituții publice centrale din sfera apărării, ordinii publice și siguranței naționale, respectiv a Academiei Române care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a);
  5. e) Parteneriate între entitățile de la punctele a)-d).

 

Detalii complete în legatură cu condițiile de eligibilitate, documentele necesare și criteriile de evaluare a proiectelor sunt diponibile AICI.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia îndeplinește atribuții delegate de către Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, pe baza Acordului-cadru de delegare a unor funcții privind implementarea Programului Sănătate, prioritățile 1, 2, 3, 4 și 7 – componenta FEDR, pentru proiectele localizate în regiunea Sud-Vest Oltenia.

 

11.01.2024 – Finanțări pentru ambulatoriile spitalelor de pediatrie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a lansat apelul de proiecte „Investiții în infrastructură publică a ambulatoriilor spitalelor de pediatrie”. Apelul este deschis până la data de 30 aprilie 2024.

Alocarea totală pentru regiunile mai puțin dezvoltate este de 34 de milioane de euro, contribuția proprie a beneficiarului fiind de minimum 2% din valoarea proiectului.

Valoarea eligibilă minimă a unui proiect: 200.001 euro (cu TVA).

Valoarea totală eligibilă maximă finanțată prin Programul Sănătate: 4.000.000 euro.

Grupul țintă vizat de acest apel de proiecte: unități sanitare publice care desfășoară activități medicale de tip ambulatoriu sau care acordă asistență medicală ambulatorie – unități sanitare publice integrate spitalelor de pediatrie.

Conform Ghidului solicitantului, solicitanți eligibili pot fi:

  1. a) Unități sanitare publice, de pediatrie;
  2. b) Unitățile administrativ-teritoriale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a);
  3. c) Ministerul Sănătății, alte autorități și instituții publice centrale, inclusiv autorități și instituții publice centrale din sfera apărării, ordinii publice și siguranței naționale, respectiv a Academiei Române care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a).

 

Detalii complete în legătură cu condițiile de eligibilitate, documentele necesare și criteriile de evaluare a proiectelor sunt disponibile AICI!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia îndeplinește atribuții delegate de către Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, pe baza Acordului-cadru de delegare a unor funcții privind implementarea Programului Sănătate, prioritățile 1, 2, 3, 4 și 7 – componenta FEDR, pentru proiectele localizate în regiunea Sud-Vest Oltenia.

 

05.01.2024 – Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, în conformitate cu prevederile Art. 49, alin. (2) din Regulamentul (UE) 2021/1060, a publicat calendarul estimativ al apelurilor de proiecte în cadrul Programului Sănătate, actualizat.

Noua versiune a calendarului estimativ, actualizat la 3 ianuarie 2024, poate fi descărcată de AICI.

 

04.01.2023 – Fonduri europene alocate pentru regiunile mai puțin dezvoltate prin Programul Sănătate 2021-2027

120 de milioane de euro sunt disponibile pentru proiecte care vizează investiții de tipul extindere/ modernizare/ reabilitare/ construcție nouă și dotare a ambulatoriilor implicate în implementarea programelor de screening.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a lansat, în data de 29 decembrie 2023, apelul de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor implicate în implementarea de programe de screening”Apelul este deschis până la data de 30 aprilie 2024.

Alocarea totală pentru regiunile mai puțin dezvoltate este de 120 de milioane de euro, contribuția proprie a beneficiarului fiind de minimum 2% din valoarea proiectului.

Valoarea eligibilă minimă a unui proiect: 200.001 euro (cu TVA).

Valoarea totală eligibilă maximă finanțată prin Programul Sănătate: 4.000.000 de euro.

Grupul țintă vizat de acest apel de proiecte: unități sanitare publice sau structuri medicale publice care desfășoară activități medicale de tip ambulatoriu sau care acordă asistență medicală ambulatorie.

Conform Ghidului solicitantului, solicitanți eligibili pot fi:

a) unități sanitare publice/ structuri publice care desfășoară activități medicale de tip ambulatoriu/ acordă asistență medicală ambulatorie;

b) unitățile administrativ-teritoriale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a);

c) unitățile administrativ-teritoriale care administrează de drept și vor pune la dispoziția parteneriatului terenuri şi clădiri în vederea realizării proiectului;

d) universități publice de medicină, pentru ambulatoriile acestora.

Detalii complete în legătură cu condițiile de eligibilitate, documentele necesare și criteriile de evaluare a proiectelor sunt diponibile AICI.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia îndeplinește atribuții delegate de către Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, pe baza Acordului-cadru de delegare a unor funcții privind implementarea Programului Sănătate, prioritățile 1, 2, 3, 4 și 7 – componenta FEDR, pentru proiectele localizate în regiunea Sud-Vest Oltenia.

solicită informații

Întreabă-ne! Ne străduim să răspundem în cel mai scurt timp solicitărilor primite! Suntem transparenți, corecți și receptivi la nevoile beneficiarilor și potențialilor beneficiari de fonduri nerambursabile din regiune!

Începând cu data de 25 mai 2018, Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date va fi aplicat de toate statele Uniunii Europene.

Ținând cont de prevederile Regulamentului menționat, vă informăm că datele dumneavoastră de contact se afla în baza de date a ADR Sud-Vest Oltenia fiind obținute în mod direct ca urmare a unor corespondențe anterioare, datorită calității de solicitant de informații, solicitant de fonduri, abonat la publicațiile electronice, prestator de servicii sau furnizor al ADR Sud-Vest Oltenia, ca urmare a înregistrării pentru participare la un eveniment sau ca urmare a colectării lor la secțiunea „Contact” pe site-urile gestionate de ADR Sud-Vest Oltenia.

Deoarece ADR Sud-Vest Oltenia prelucrează date cu caracter personal atât în scop contractual, cât și pentru a vă ține la curent cu activitățile noastre, dorim să vă asigurăm pe această cale că organizația noastră a luat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru protejarea datelor dumneavoastră.

În cazul în care NU mai doriți să fiți informat despre serviciile și evenimentele ADR Sud-Vest Oltenia, vă rugăm să transmiteți o solicitare pentru DEZABONARE la adresa dpo@adroltenia.ro, cu precizarea informațiilor primite și pe care nu mai doriți să le primiți.

Confidențialitatea datelor dumneavoastră este importantă pentru noi. Vi se aplică secțiuni diferite dacă sunteți abonat, beneficiar de fonduri derulate prin Agenție, ați transmis solicitări de informații, ați apelat la serviciile noastre derulate prin proiecte cu finanțare europeană sau dacă ați participat la evenimente.  Am extins informațiile despre drepturile dumneavoastră, de exemplu cum să obțineți acces la datele dumneavoastră și cum vă puteți exercita drepturile de rectificare, restricționare și ștergere a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Cine este operatorul datelor cu caracter personal?

ADR Sud-Vest Oltenia este operatorul exclusiv al datelor cu caracter personal pe care ni le transmiteți și răspunde de datele dumneavoastră cu caracter personal în conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor. ADR Sud-Vest Oltenia nu transmite datele dumneavoastră unor terți, dar le poate pune la dispoziția instituțiilor abilitate de lege.

Unde sunt stocate datele?

Datele pe care le colectăm de la dumneavoastră sunt stocate la sediile ADR Sud-Vest Oltenia:

  • Aleea Teatrului, nr. 1, cod poștal 200402, Craiova, jud. Dolj;
  • Aleea Teatrului, nr. 4, bl. T2, cod poștal 200402, Craiova, jud. Dolj;
  • Calea Severinului, nr. 27, clădirea Novobuilding, Craiova, jud. Dolj;
  • Birou Regional Slatina – Str. Mănăstirii, nr. 1 bis, cod poștal 230038, Slatina, jud. Olt;
  • Birou Regional Râmnicu Vâlcea – Str. General Praporgescu, nr. 1, cod poștal 240595, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea;
  • Birou Regional Târgu Jiu – Str. Victoriei, nr. 2-4, cod poștal 210165, Târgu Jiu, jud. Gorj;
  • Birou Regional Drobeta-Turnu Severin – Str. Traian, nr. 89, cod poștal 220134, Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți.

Orice transfer al datelor dumneavoastră cu caracter personal se va realiza în conformitate cu legislația în vigoare.

Cine are acces la datele dumneavoastră?

Datele dumneavoastră pot fi transmise în cadrul direcțiilor ADR Sud-Vest Oltenia. Instituția noastră va acționa numai ca persoană împuternicită de către persoanele fizice pentru a deține anumite cu caracter personal și va prelucra datele cu caracter personal exclusiv în activitatea stabilită de lege sau norme de lucru specifice unor proiecte europene.

Nu transmitem, nu vindem și nu cedăm terților datele dumneavoastră în scopuri de marketing în afara ADR Sud-Vest Oltenia. Datele transmise unor terți sunt utilizate numai pentru a vă completa serviciile pe care vi le oferim.

Cât timp prelucrăm datele personale?

Datele personale sunt prelucrate pe tot parcursul relației noastre contractuale și, după finalizarea acesteia, cel puțin pe perioada impusă de prevederile legale aplicabile în domeniu, inclusiv, dar fără limitare, referitoare la dispozițiile privind arhivarea.

Care sunt drepturile dumneavoastră și cum pot fi exercitate?

Dreptul la acces: Aveți dreptul de a solicita informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le deținem despre dumneavoastră. Puteți contacta ADR Sud-Vest Oltenia, care vă va furniza datele cu caracter personal prin e-mail.

Dreptul la portabilitate: Ori de câte ori ADR Sud-Vest Oltenia vă prelucrează datele cu caracter personal prin mijloace automate în baza acordului dumneavoastră sau în baza unui contract, aveți dreptul să obțineți transferul unei copii a datelor dumneavoastră într-un format structurat folosit în mod frecvent și prelucrabil automat de dumneavoastră sau de către o altă parte. Aceasta include numai datele cu caracter personal pe care ni le-ați trimis.

Dreptul la rectificare: Aveți dreptul să solicitați rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, dacă acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete.

Dreptul la ștergerea datelor: Orice utilizator poate obține ștergerea datelor, în cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legală sau în alte cazuri prevăzute de lege. Aveți dreptul să ștergeți oricând orice date cu caracter personal prelucrate de ADR Sud-Vest Oltenia, cu excepția următoarelor situații:

* aveți o solicitare de informații nerezolvată;

* aveți o solicitare deschisă care nu a fost încă soluționată;

* aveți un proiect în derulare, monitorizat de către ADR Sud-Vest Oltenia;

* ați avut un proiect în derulare, care se află în monitorizare ex-post;

* dacă ați încheiat un contract de achiziție cu ADR Sud-Vest Oltenia, vor fi păstrate datele cu caracter personal în legătură cu tranzacția dumneavoastră conform legislației de contabilitate;

*dacă ați depus o cerere de finanțare la ADR Sud-Vest Oltenia;

*dacă sunteți salariat al ADR Sud-Vest Oltenia.

Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim: Aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, bazându-vă pe interesul legitim. ADR Sud-Vest Oltenia nu va continua să prelucreze datele cu caracter personal decât dacă putem demonstra un motiv legitim pentru prelucrare, motiv care prevalează asupra intereselor și drepturilor dumneavoastră sau în baza unor proceduri judiciare.

Dreptul dumneavoastră de a vă opune e-mailing-ului direct: Aveți dreptul să vă opuneți e-mailing-ului direct, inclusiv analizei profilului în scopuri de elaborare studii, analize.

Vă puteți dezabona de la informațiile primite, prin următoarele mijloace:

* urmând instrucțiunile din fiecare e-mail cu publicațiile electronice editate, din subsol unsuscribe;

* prin transmiterea unui e-mail la dpo@adroltenia.ro, cu menționarea informațiilor pe care nu mai doriți să le primiți.

Dreptul la restricționarea prelucrării: Aveți dreptul să solicitați ca ADR Sud-Vest Oltenia să restricționeze procesul de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal în următoarele situații:

* dacă vă opuneți prelucrării în baza interesului legitim, ADR Sud-Vest Oltenia va restricționa orice prelucrare a acestor date până la confirmarea interesului legitim;

* dacă afirmați că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt incorecte, ADR Sud-Vest Oltenia trebuie să restricționeze orice prelucrare a acestor date până la verificarea corectitudinii datelor cu caracter personal;

* dacă prelucrarea este ilegală, puteți să vă opuneți prelucrării datelor cu caracter personal și să solicitați restricționarea utilizării datelor dumneavoastră cu caracter personal;

* dacă ADR Sud-Vest Oltenia nu mai are nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, dar acestea sunt necesare pentru a vă apăra drepturile în instanță.

Dreptul de retragere a consimțământului: în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul dumneavoastră, acesta poate fi retras oricând. Retragerea consimțământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând în continuare valabilă.

Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate. Puteți cere și obține intervenția umană cu privire la respectiva prelucrare, vă puteți exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta și aveți posibilitatea de a contesta decizia.

Cum vă puteți exercita drepturile? Acordăm o importanță deosebită protecției datelor cu caracter personal și, prin urmare, avem personal dedicat serviciilor de asistență pentru clienți care vă gestionează solicitările în legătură cu drepturile dvs. menționate mai sus. Personalul nostru vă stă la dispoziție întotdeauna la adresa dpo@adroltenia.ro.

Răspunsul nostru la solicitarea dvs.vă va fi trimis prin e-mail, in termenul legal de 30 de zile.

Responsabilul cu protecția datelor: Am desemnat un responsabil cu protecția datelor pentru a ne asigura în permanență că prelucrăm datele cu caracter personal într-o manieră deschisă, precisă și legală. Puteți contacta responsabilul cu protecția datelor la adresa dpo@adroltenia.ro, menționând DPO în subiectul mesajului.

Persoanele vizate pot contacta responsabilul cu protecția datelor cu privire la toate chestiunile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal și exercitarea drepturilor lor în temeiul art. 38, alin. (4) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016. Responsabilul cu Protecția Datelor cu Caracter Personal al ADR SV Oltenia este dna. Laura Buzatu și poate fi contactat la adresa de e-mail: dpo@adroltenia.ro și / sau la telefonic: 0251412780

Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere: Dacă sunteți de părere că ADR Sud-Vest Oltenia vă prelucrează datele cu caracter personal într-un mod incorect, ne puteți contacta. De asemenea, aveți dreptul să adresați o plângere Autorități Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Vă puteți exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte ușor, prin simpla transmitere a unei solicitări scrise la sediul nostru din Craiova, Aleea Teatrului, nr. 1, sau prin e-mail, la adresa dpo@adroltenia.ro, ori telefonic la numărul: 0251 416 869.

Actualizări ale Notificării de confidențialitate: S-ar putea să fie nevoie să ne actualizăm Notificarea de confidențialitate. Cea mai recentă versiune a Notificării de confidențialitate este disponibilă în permanență pe site-ul nostru. Vom comunica imediat orice schimbări semnificative ale Notificării de confidențialitate.

evenimente
No event found!

Finanțări europene

Programe finalizate

POR 2007-2013

POS CCE

PHARE

Planificare regională

Studii și analize regionale

părerea ta contează

Așteptăm să ne transmiți comentarii și observații care pot contribui la îmbunătățirea activității ADR Sud-Vest Oltenia. Toate mesajele ajung la directorul general al instituției, astfel că poți fi sigur că părerea ta contează. 

Sprijinirea beneficiarilor și potențialilor beneficiari de fonduri nerambursabile din regiunea Sud-Vest Oltenia este preocuparea noastră principală. Tocmai de aceea, ne străduim să fim tot mai buni, proces la care și tu poți contribui! 

Cataloage de finanțare

Programe finalizate

POR 2007-2013

POS CCE

PHARE

Programe active

POTJ

POS

PNRR

COLLECTIONS

WOMEN

MEN

Sari la conținut