Home21Întâlnire cu autoritățile publice locale din Dolj, în perspectiva POR SV Oltenia 2021-2027

Întâlnire cu autoritățile publice locale din Dolj, în perspectiva POR SV Oltenia 2021-2027

Comunicat de presa 16.06.2022 (3 downloads)

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia continuă seria întâlnirilor de lucru cu autoritățile publice locale din mediul urban din regiune. Joi, 16 iunie, a venit rândul reprezentanților primăriilor de municipii și orașe din județul Dolj să discute cu experții din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia despre oportunitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și despre planurile de dezvoltare a comunităților cu fonduri nerambursabile.

La evenimentul organizat la Consiliul Județean (CJ) Dolj, au fost invitați să participe primarii și responsabilii cu gestionarea proiectelor cu fonduri europene din cadrul primăriilor municipiilor Craiova, Calafat și Băilești și ale orașelor Filiași, Bechet, Dăbuleni și Segarcea. De asemenea, au fost prezenți la discuții președintele CJ Dolj, domnul Cosmin Vasile, și cei doi subprefecți de Dolj, doamna Mariana-Venera Popescu și domnul Nicuțor Roșca, alături de mai mulți reprezentanți ai celor două instituții.

„Continuăm seria întâlnirilor cu autoritățile publice locale din regiune, în perspectiva perioadei de finanțare 2021-2027 și a Programului Operațional Regional pe care l-am elaborat în calitate de Autoritate de Management și care a fost transmis către Comisia Europeană, spre verificare și aprobare. Astfel de întâlniri au fost organizate periodic și înainte de transmiterea POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, pentru că ne-am dorit să consultăm autoritățile publice din mediul urban privind portofoliile de proiecte și să le informăm în legătură cu oportunitățile de finanțare din următoarea perioadă, astfel încât elaborarea POR să fie făcută în concordanță cu nevoile regiunii, cu specificul ei”, a declarat domnul Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia.

Experții ADR Sud-Vest Oltenia au prezentat prioritățile de finanțare ale POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, cu accent pe tema dezvoltării urbane. Orașele sunt motoarele economiei europene, dar și catalizatori ai creativității și ai inovării în întreaga Uniune. Motive pentru care dezvoltarea urbană este esențială pentru politica regională a UE.

Totodată, a fost adus în discuție și stadiul pregătirii propunerilor de proiecte de la nivelul localităților urbane din județul Dolj pentru POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027.   Varianta finală a POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, transmisă către Comisia Europeană, poate fi consultată accesând următorul link: //www.adroltenia.ro/versiuni-por-sv-oltenia-2021-2027/

16.06.2022 Întâlnire cu autoritățile publice locale din Dolj, în perspectiva POR SV Oltenia 2021-2027
« 1 de 3 »