HomeProiect initiat de ADR SV OlteniaAntreprenoriat, initiativa si dezvoltare pentru Oltenia

Antreprenoriat, initiativa si dezvoltare pentru Oltenia

Durata proiectului este de 24 de luni, incepand cu 1 octombrie 2009.

Proiectul se va derula in parteneriat cu first – the Wakefield District Development Agency, din Marea Britanie.

Obiectivul proiectului:
Dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale in vederea imbunatatirii performantelor firmelor, in special a IMM-urilor si promovarea culturii antreprenoriale pentru cel putin 500 de persone din Regiunea SV Oltenia.

Efectele proiectului vor avea un impact pozitiv pe termen lung, intrucat la seminarii si/sau instruiri vor participa, pe linga reprezentanti ai IMM-urilor, si reprezentanti ai patronatelor si studenti care vor multiplica efectele proiectului in mediile in care vor activa.

Vor functiona birouri de sprijin (help-desk) atat pe perioada de implementare a proiectului cat si dupa finalizarea acestuia.

Obiectivul general al proiectului va fi atins prin intermediul urmatoarelor obiective specifice:
1.Conştientizare faţă de cultura antreprenorială prin seminarii;
2.Oferirea de servicii inovative de tip help- desk pentru încurajarea antreprenoriatului şi consolidarea culturii antreprenoriale;
3.Furnizarea de instruire în domeniul managerial si al administrării afacerilor, în special pentru personalul din IMM-uri; Obiectivele proiectului au fost definite în conformitate cu obiectivele generale şi specifice (priorităţile) ale POS DRU 2007-2013 şi ale axei prioritare 3.1.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia organizeaza in parteneriat cu First – The Wakefield District Development Agency din Marea Britanie cursuri gratuite pentru dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale in cadrul proiectului  ‘’ Antreprenoriat, initiativa si dezvoltare pentru Oltenia’’.

Programul de desfasurare al cursurilor este urmatorul:
04 – 06 octombrie Craiova
06 – 08 octombrie Slatina
11 – 13 octombrie Ramnicu Valcea
13 – 15 octombrie Targu Jiu
18 – 20 octombrie Drobeta Tr. Severin

Cursurile se adreseaza antreprenorilor si persoanelor care doresc  sa  initieze o activitate independenta si vor avea urmatoarea tematica:
Asigurarea calitatii
Management si leadership
Management de proiect si surse de finantare
Marketing
Notiuni fundamentale de antreprenoriat
Dezvoltarea durabila si protectia mediului

Participantii vor avea posibilitatea de a efectua o vizita de studiu in Marea Britanie, in urma unei selectii.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia organizeaza seminarii pe tema  ‘’Promovarea culturii antreprenoriale’’ in cadrul proiectului  ‘’ Antreprenoriat, initiativa si dezvoltare pentru Oltenia’’.

Programul de desfasurare al seminariilor este urmatorul:
13 septembrie – Craiova
14 septembrie – Slatina
15 septembrie – Ramnicu Valcea
16 septembrie – Targu Jiu
17 septembrie – Drobeta Tr. Severin

Seminariile se adreseaza antreprenorilor si persoanelor care doresc  sa  initieze o activitate independenta si vor avea urmatoarea tematica:
Initierea unei afaceri
Surse de finantare
Cultura antreprenoriala

 

 

Informatii suplimentare se pot obtine la  tel/fax: :0251.411.869; 0251.412.780; 0251.418.240; 0372.714.167; 0372.714.168  sau la sediul ADR S-V Oltenia: Unirii 19 cam. 86,87,40.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin  Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013