HomeFINCH

FINCH

FINCH – Impactul finantarii asupra dezvoltarii regionale ca urmare a valorificarii patrimoniului cultural

FINCH este un proiect de cooperare interregionala, finantat in cadrul Programului Interreg Europe, care promoveaza dezvoltarea de instrumente financiare si Parteneriatele Public-Private in cadrul politicilor de valorificare a patrimoniului cultural local si regional in scopul cresterii impactului social si economic al acestora  pe termen lung.

Parteneri:

Regiunea Piemont (Italia) – Partener Lider:

Universitatea din Torino (Italia) – Partener consultativ

Banca de Dezvoltare a Saxoniei-Anhalt (Germania)

Regiunea Lodzkie (Polonia)

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia (Romania)

Consiliul Regional al Ostrobothniei de Sud (Finlanda)

Regiunea Thessaly (Grecia)


Perioada de implementare: iunie 2018 – Noiembrie 2022

Website: //www.interregeurope.eu/finch/

Documente:

  • Brosura proiect RO (descarcati)
  • Brosura proiect EN (descarcati)
  • Poster proiect (descarcati)
  • Living document – Document privind Instrumentele financiare si cadrul de reglementare pentru introducerea parteneriatului public privat (PPP) – Varianta 4 – limba engleza (descarcati)

Evenimente:

3-4 iulie 2018: Liderul de proiect – Regiunea Piemonte și Partenerul Consultativ Universitatea din Torino, au co-organizat întâlnirea de lansare a proiectului FINCH la Torino, Italia.

Participarea activă la întâlnirea de proiect a tuturor partenerilor a reprezentat un bun punct de plecare pentru implementarea proiectului și atingerea obiectivelor acestuia. Profesorii de la Universitatea din Torino au efectuat o introducere cu privire la instrumentele financiare și parteneriatul public-privat, aspecte esențiale ale proiectului.

//www.interregeurope.eu/finch/news/news-article/3489/finch-kick-off-meeting-in-torino/

27 septembrie 2018Grup de Lucru Partenerial pentru valorificarea patrimoniului cultural, in Regiunea Sud-Vest Oltenia6-7 noiembrie 2018 Prima Întâlnire Interregională din cadrul proiectului, organizată de Regiunea Piemont, dedicată prezentării bunelor practici identificate si a evaluării acestora de către partenerii de proiect (evaluare de tip peer-review)

//www.interregeurope.eu/finch/news/news-article/3661/1st-interregional-workshop-meeting-in-italy/26-27 februarie 2019Cea de-a doua Întâlnire Interregionala, organizată de ADR SV Oltenia, la Drobeta Turnu Severin si Craiova.

In data de 26 februarie, ADR SV Oltenia a organizat vizite la obiectivele identificate drept exemple de buna practica in domeniul partimoniului cultural: Turnul de Apa, Palatul Culturii Teodor Costescu si Muzeul Regiunii Portile de Fier din Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti. A doua zi, reprezentantii partenerilor au fost invitati sa faca un tur ghidat al  Muzeului de Artă Craiova, Palatul Jean Mihail – un alt obiectiv de patrimoniu identificat drept exemplu de bune practici. La finalul fiecarei zile, participanții si-au prezentat opiniile, sugestiile și feedback-ul in cadrul unor sesiuni de peer-review.

//www.interregeurope.eu/finch/news/news-article/5155/rda-sw-organised-the-2nd-interregional-workshop/