Home22Discuții pe tema POR SV Oltenia 2021-2027, cu autoritățile publice locale din Gorj

Discuții pe tema POR SV Oltenia 2021-2027, cu autoritățile publice locale din Gorj

Comunicat de presa 23.06.2022 (4 downloads)

Joi, 23 iunie, a avut loc cea de-a patra întâlnire de lucru din seria evenimentelor pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia le organizează în parteneriat cu consiliile județene din regiune, pentru informarea autorităților publice locale din mediul urban cu privire la oportunitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și direcțiile de dezvoltare a județelor cu fonduri nerambursabile.

În contextul perioadei de programare 2021-2027, este important ca autoritățile publice locale din mediul urban să își definitiveze documentațiile de planificare strategică, astfel încât să răspundă nevoilor locale de dezvoltare, transpuse într-un portofoliu coerent de propuneri de proiecte prioritare, finanţabile din POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, precum și din orice altă sursă de finanțare.

De această dată, experții din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia au discutat cu reprezentanții primăriilor de municipii, orașe și stațiuni din județul Gorj despre viitoarea perioadă de finanțare.

La evenimentul organizat la Consiliul Județean (CJ) Gorj, au fost invitați să participe primarii și responsabilii cu gestionarea proiectelor cu fonduri europene din cadrul primăriilor municipiilor Târgu Jiu și Motru, orașelor Rovinari, Tismana, Novaci, Țicleni, Turceni, Bumbești-Jiu și Târgu Cărbunești și comunelor cu statut de stațiuni turistice Peștișani, Runcu și Polovragi. La întâlnire, a fost prezent și domnul președinte al CJ Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, împreună cu mai mulți reprezentanți ai instituției.

Discuțiile au fost conduse de către domnul președinte al CJ Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, și de reprezentanții ADR Sud-Vest Olteniadomnul Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al instituției, doamna Magda Lungu, șeful Departamentului Gestionare Program, și domnul Gabriel Burada, șeful Compartimentului Programare și Dezvoltare Urbană.

Subiectul principal al întâlnirii au fost prioritățile de finanțare ale POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, fiind adus în discuție și stadiul pregătirii propunerilor de proiecte de la nivelul localităților urbane din județul Gorj.

De asemenea, s-a pus accent pe dezvoltarea urbană în cadrul Programului, care presupune strategii integrate care au în vedere rezolvarea problemelor economice, sociale, climatice, demografice și de mediu din orașe. Întâlnirea a urmărit structurarea informației privind dezvoltarea urbană și sursele de finanțare disponibile prin POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, pentru a facilita înțelegerea de către toți actorii a acestui concept și a obligațiilor și responsabilităților pe care le antrenează.

Varianta finală a POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, transmisă către Comisia Europeană, poate fi consultată accesând următorul link: //www.adroltenia.ro/versiuni-por-sv-oltenia-2021-2027/   

23.06.2022 Discuții pe tema POR SV Oltenia 2021-2027, cu autoritățile publice locale din Gorj
« 1 de 2 »