„Creștem cu energie oltenească!” Viitor sustenabil pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia, cu sprijinul Uniunii Europene

NOUTĂȚI ADRSV - „Creștem cu energie oltenească!” Viitor sustenabil pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia, cu sprijinul Uniunii Europene

Sistemul de iluminat public modernizat, instituțiile de învățământ eficiente energetic și rețeaua urbană de drumuri reabilitată cresc calitatea vieții locuitorilor din Călimănești 

Călimănești, 26 aprilie 2023: Campania de comunicare „Creștem cu energie oltenească!”, parte din programul Europa în regiunea mea, inițiat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, se desfășoară în perioada 26 aprilie – 26 mai 2023, în regiunea Oltenia.

Campania își propune să îi informeze pe locuitorii zonei despre beneficiile investițiilor europene implementate de către ADR Sud-Vest Oltenia, atât în ceea ce privește creșterea eficienței energetice a iluminatului public și a instituțiilor de învățământ, cât și despre modernizarea infrastructurii stradale a orașului Călimănești, pentru a crește confortul și siguranța locuitorilor. 

Activități interactive și întâlnirea cu personalități locale, pentru comunitate

Campania „Creștem cu energie oltenească!” a fost lansată printr-un eveniment de presă organizat miercuri, 26 aprilie, la Grădinița cu program prelungit nr. 1 Călimănești, unul dintre obiectivele care au beneficiat de finanțare europeană, prin proiectele implementate de autoritățile locale.

Au fost prezenți directorul general al Autorității de Management (AM) pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, domnul Cătălin Catană, șeful Organismului Intermediar pentru Programul Operațional Regional (OI POR), domnul Dorian Delureanu, șeful Departamentului de comunicare din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia, doamna Simona Covrescu, reprezentantul Europe in my region și director al Centrului Europe Direct din Râmnicu Vâlcea, doamna Dana Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, doamna Andra Bică, primarul orașului Călimănești, domnul Florinel Constantinescu, directorul grădiniței, doamna Luminița Bondoc, alături de cadrele didactice, și ilustratorul Ionuț Robert Olaru, cel care a realizat vizualurile campaniei. 

Despre proiectele realizate cu investiții europene în orașul Călimănești și despre beneficiile pe care acestea le aduc comunității locale au avut ocazia să discute toți cei prezenți, care au participat și la un tur al grădiniței.

Odată cu lansarea campaniei, a fost programat un eveniment interactiv pentru copiii de la Grădinița nr. 1 din Călimănești, care au învățat de la politiști reguli de siguranță rutieră și de circulație pentru pietoni, asistând și la demonstrații practice, adecvate vârstei lor.

Un nou eveniment interactiv, programat pe 2 mai, va permite o întâlnire a elevilor de la Școala Gimnazială Jiblea Veche cu actrița Adela Popescu. Cei mici vor fi invitați să își imagineze orașul lor natal ca fiind locul în care visurile lor pot deveni realitate și vor crea împreună Panoul Pasiunilor, reunind dorințe și vise pentru viitor. 

Pe 15 mai, maestrul Florin Zamfirescu, născut în Călimănești, a fost invitat la o plimbare prin oraș, pentru a trece în revistă, în dialog cu fiica sa, actrița Ștefana Samfira, câteva din obiectivele de referință, împărtășind, în același timp, amintirile despre Călimăneștiul copilăriei și adolescenței sale. O mărturie pentru viitor.

Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat în orașul Călimănești

Modernizarea sistemului de iluminat public din orașul Călimănești a fost realizată prin instalarea de corpuri de iluminat cu surse LED și utilizarea de surse de energie regenerabilă, cum ar fi panourile fotovoltaice. Investitia efectuată a urmărit creșterea eficienței energetice a sistemului, precum și reducerea consumului de energie electrică, generând economii la bugetul local. A fost extinsă rețeaua de iluminat în zonele cu deficiențe și a fost refăcut un tronson de rețea, a fost implementat un sistem de telegestiune care asigură optimizarea consumului și controlul întregului sistem, permițând accesul în timp real la parametrii de funcționare ai rețelei. În total, au fost iluminați peste 51 de km de drumuri publice, au fost montați 238 de stâlpi de diferite tipuri și au fost instalate 1.638 de corpuri de iluminat cu surse LED. Proiectul este foarte important pentru creșterea siguranței în trafic și a cetățenilor, contribuind la reducerea infracționalității.

Eficientizarea energetică a Grădiniței cu program prelungit nr. 1 Călimănești și a Școlii Gimnaziale Jiblea Veche a adus beneficii semnificative preșcolarilor și elevilor din Călimănești, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de învățare și la protejarea mediului înconjurător

Grădinița, care găzduiește 120 de preșcolari și 12 cadre didactice, a beneficiat de ample lucrări de modernizare, care au vizat îmbunătățirea confortului termic, reducerea consumului anual de energie electrică, reducerea costurilor de întreținere a clădirii, dar și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Modernizarea a presupus lucrări de izolare termică a pereților exteriori, a ferestrelor și ușilor, înlocuirea instalațiilor sanitare și termice, repararea elementelor constructive ale fațadei, eliminarea infiltrațiilor la infrastructura clădirii prin refacerea hidroizolației. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, Școala Gimnazială Jiblea Veche este acum mai eficientă din punct de vedere energetic, generând economii, iar elevii și cadrele didactice beneficiază de condiții de învățare într-un mediu mai sănătos, obținând astfel productivitate școlară pe termen lung. Pe lângă ample lucrări efectuate pentru repararea și izolarea clădirii, au fost instalate corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată de viață mare. 

Reabilitarea infrastructurii rutiere a stațiunii Călimănești-Căciulata

Ca rezultat al investițiilor europene, cei aproximativ 8.000 de locuitori ai orașului Călimănești beneficiază de o infrastructură stradală și de trotuare reabilitate, sigure din punct de vedere al circulației rutiere și oferind confort pietonilor. Un număr de 34 de străzi, precum și trotuarele a 2 străzi din stațiunea Călimănești-Căciulata au fost modernizate, prin lucrări de asfaltare, amenajare și execuție de rigole pentru preluarea apei pluviale. Noua infrastructură rutieră, cu o lungime totală de 16,152 km și o suprafață de 120.421 mp, asigură acum premisele necesare pentru dezvoltarea zonei. O suprafață carosabilă de calitate contribuie la creșterea siguranței pe șosele. În același timp, sporește confortul șoferilor și reduce timpul petrecut de aceștia în trafic. Cu o circulație rutieră mai eficientă, scade inclusiv timpul de intervenție al salvatorilor (ambulanță, poliție, pompieri).

Campania Europa în regiunea mea se adresează cetățenilor din Regiunea Sud-Vest Oltenia, care include 5 județe: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea. Campania se desfășoară prin intermediul canalelor media și social media, panotaj, alte instrumente specifice de comunicare.

Europa în regiunea mea este o inițiativă comună de comunicare, ce aduce în prim-plan acțiunile UE pentru regiunile din întreaga Europă. Împreună cu regiunile partenere și cu proiectele finanțate de UE, creăm instrumente și oportunități de dialog cu cetățenii, pentru a ilustra prin exemple concrete eforturile de cofinanțare din partea UE și a regiunilor.

Europa în regiunea mea se referă, de asemenea, la crearea de parteneriate cu diverse regiuni, pentru a desfășura campanii regionale cu o tentă ultra-locală și cu voie bună, propunând experiențe și activități conviviale în locuri populare care fac parte din identitatea regională. Din 2018, peste 60 de astfel de inițiative au fost organizate în 12 țări: Austria, Bulgaria, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia, România, Suedia și Țările de Jos.

Campania de comunicare Europa în regiunea mea pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia este a patra acțiune de acest fel derulată de către Uniunea Europeană în România, continuând inițiativele similare deja implementate în Regiunea Nord-Vest, în noiembrie 2021, Regiunea Centru, în iunie 2022, și Regiunea Nord-Est, în octombrie 2022.

Pentru mai multe detalii despre Regiunea Sud-Vest Oltenia și Europe in my region:

  1. Regiunea Sud-Vest Oltenia: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (adroltenia.ro)
  2. Europe in my region: https://ec.europa.eu/regional_policy/ro/policy/communication/euinmyregion/reg_campaigns
  1. https://ec.europa.eu/regional_policy/ro/policy/communication/euinmyregion/regional_campaigns?r=RO03

solicită informații

Întreabă-ne! Ne străduim să răspundem în cel mai scurt timp solicitărilor primite! Suntem transparenți, corecți și receptivi la nevoile beneficiarilor și potențialilor beneficiari de fonduri nerambursabile din regiune!

Începând cu data de 25 mai 2018, Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date va fi aplicat de toate statele Uniunii Europene.

Ținând cont de prevederile Regulamentului menționat, vă informăm că datele dumneavoastră de contact se afla în baza de date a ADR Sud-Vest Oltenia fiind obținute în mod direct ca urmare a unor corespondențe anterioare, datorită calității de solicitant de informații, solicitant de fonduri, abonat la publicațiile electronice, prestator de servicii sau furnizor al ADR Sud-Vest Oltenia, ca urmare a înregistrării pentru participare la un eveniment sau ca urmare a colectării lor la secțiunea „Contact” pe site-urile gestionate de ADR Sud-Vest Oltenia.

Deoarece ADR Sud-Vest Oltenia prelucrează date cu caracter personal atât în scop contractual, cât și pentru a vă ține la curent cu activitățile noastre, dorim să vă asigurăm pe această cale că organizația noastră a luat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru protejarea datelor dumneavoastră.

În cazul în care NU mai doriți să fiți informat despre serviciile și evenimentele ADR Sud-Vest Oltenia, vă rugăm să transmiteți o solicitare pentru DEZABONARE la adresa dpo@adroltenia.ro, cu precizarea informațiilor primite și pe care nu mai doriți să le primiți.

Confidențialitatea datelor dumneavoastră este importantă pentru noi. Vi se aplică secțiuni diferite dacă sunteți abonat, beneficiar de fonduri derulate prin Agenție, ați transmis solicitări de informații, ați apelat la serviciile noastre derulate prin proiecte cu finanțare europeană sau dacă ați participat la evenimente.  Am extins informațiile despre drepturile dumneavoastră, de exemplu cum să obțineți acces la datele dumneavoastră și cum vă puteți exercita drepturile de rectificare, restricționare și ștergere a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Cine este operatorul datelor cu caracter personal?

ADR Sud-Vest Oltenia este operatorul exclusiv al datelor cu caracter personal pe care ni le transmiteți și răspunde de datele dumneavoastră cu caracter personal în conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor. ADR Sud-Vest Oltenia nu transmite datele dumneavoastră unor terți, dar le poate pune la dispoziția instituțiilor abilitate de lege.

Unde sunt stocate datele?

Datele pe care le colectăm de la dumneavoastră sunt stocate la sediile ADR Sud-Vest Oltenia:

  • Aleea Teatrului, nr. 1, cod poștal 200402, Craiova, jud. Dolj;
  • Aleea Teatrului, nr. 4, bl. T2, cod poștal 200402, Craiova, jud. Dolj;
  • Calea Severinului, nr. 27, clădirea Novobuilding, Craiova, jud. Dolj;
  • Birou Regional Slatina – Str. Mănăstirii, nr. 1 bis, cod poștal 230038, Slatina, jud. Olt;
  • Birou Regional Râmnicu Vâlcea – Str. General Praporgescu, nr. 1, cod poștal 240595, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea;
  • Birou Regional Târgu Jiu – Str. Victoriei, nr. 2-4, cod poștal 210165, Târgu Jiu, jud. Gorj;
  • Birou Regional Drobeta-Turnu Severin – Str. Traian, nr. 89, cod poștal 220134, Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți.

Orice transfer al datelor dumneavoastră cu caracter personal se va realiza în conformitate cu legislația în vigoare.

Cine are acces la datele dumneavoastră?

Datele dumneavoastră pot fi transmise în cadrul direcțiilor ADR Sud-Vest Oltenia. Instituția noastră va acționa numai ca persoană împuternicită de către persoanele fizice pentru a deține anumite cu caracter personal și va prelucra datele cu caracter personal exclusiv în activitatea stabilită de lege sau norme de lucru specifice unor proiecte europene.

Nu transmitem, nu vindem și nu cedăm terților datele dumneavoastră în scopuri de marketing în afara ADR Sud-Vest Oltenia. Datele transmise unor terți sunt utilizate numai pentru a vă completa serviciile pe care vi le oferim.

Cât timp prelucrăm datele personale?

Datele personale sunt prelucrate pe tot parcursul relației noastre contractuale și, după finalizarea acesteia, cel puțin pe perioada impusă de prevederile legale aplicabile în domeniu, inclusiv, dar fără limitare, referitoare la dispozițiile privind arhivarea.

Care sunt drepturile dumneavoastră și cum pot fi exercitate?

Dreptul la acces: Aveți dreptul de a solicita informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le deținem despre dumneavoastră. Puteți contacta ADR Sud-Vest Oltenia, care vă va furniza datele cu caracter personal prin e-mail.

Dreptul la portabilitate: Ori de câte ori ADR Sud-Vest Oltenia vă prelucrează datele cu caracter personal prin mijloace automate în baza acordului dumneavoastră sau în baza unui contract, aveți dreptul să obțineți transferul unei copii a datelor dumneavoastră într-un format structurat folosit în mod frecvent și prelucrabil automat de dumneavoastră sau de către o altă parte. Aceasta include numai datele cu caracter personal pe care ni le-ați trimis.

Dreptul la rectificare: Aveți dreptul să solicitați rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, dacă acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete.

Dreptul la ștergerea datelor: Orice utilizator poate obține ștergerea datelor, în cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legală sau în alte cazuri prevăzute de lege. Aveți dreptul să ștergeți oricând orice date cu caracter personal prelucrate de ADR Sud-Vest Oltenia, cu excepția următoarelor situații:

* aveți o solicitare de informații nerezolvată;

* aveți o solicitare deschisă care nu a fost încă soluționată;

* aveți un proiect în derulare, monitorizat de către ADR Sud-Vest Oltenia;

* ați avut un proiect în derulare, care se află în monitorizare ex-post;

* dacă ați încheiat un contract de achiziție cu ADR Sud-Vest Oltenia, vor fi păstrate datele cu caracter personal în legătură cu tranzacția dumneavoastră conform legislației de contabilitate;

*dacă ați depus o cerere de finanțare la ADR Sud-Vest Oltenia;

*dacă sunteți salariat al ADR Sud-Vest Oltenia.

Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim: Aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, bazându-vă pe interesul legitim. ADR Sud-Vest Oltenia nu va continua să prelucreze datele cu caracter personal decât dacă putem demonstra un motiv legitim pentru prelucrare, motiv care prevalează asupra intereselor și drepturilor dumneavoastră sau în baza unor proceduri judiciare.

Dreptul dumneavoastră de a vă opune e-mailing-ului direct: Aveți dreptul să vă opuneți e-mailing-ului direct, inclusiv analizei profilului în scopuri de elaborare studii, analize.

Vă puteți dezabona de la informațiile primite, prin următoarele mijloace:

* urmând instrucțiunile din fiecare e-mail cu publicațiile electronice editate, din subsol unsuscribe;

* prin transmiterea unui e-mail la dpo@adroltenia.ro, cu menționarea informațiilor pe care nu mai doriți să le primiți.

Dreptul la restricționarea prelucrării: Aveți dreptul să solicitați ca ADR Sud-Vest Oltenia să restricționeze procesul de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal în următoarele situații:

* dacă vă opuneți prelucrării în baza interesului legitim, ADR Sud-Vest Oltenia va restricționa orice prelucrare a acestor date până la confirmarea interesului legitim;

* dacă afirmați că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt incorecte, ADR Sud-Vest Oltenia trebuie să restricționeze orice prelucrare a acestor date până la verificarea corectitudinii datelor cu caracter personal;

* dacă prelucrarea este ilegală, puteți să vă opuneți prelucrării datelor cu caracter personal și să solicitați restricționarea utilizării datelor dumneavoastră cu caracter personal;

* dacă ADR Sud-Vest Oltenia nu mai are nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, dar acestea sunt necesare pentru a vă apăra drepturile în instanță.

Dreptul de retragere a consimțământului: în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul dumneavoastră, acesta poate fi retras oricând. Retragerea consimțământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând în continuare valabilă.

Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate. Puteți cere și obține intervenția umană cu privire la respectiva prelucrare, vă puteți exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta și aveți posibilitatea de a contesta decizia.

Cum vă puteți exercita drepturile? Acordăm o importanță deosebită protecției datelor cu caracter personal și, prin urmare, avem personal dedicat serviciilor de asistență pentru clienți care vă gestionează solicitările în legătură cu drepturile dvs. menționate mai sus. Personalul nostru vă stă la dispoziție întotdeauna la adresa dpo@adroltenia.ro.

Responsabilul cu protecția datelor: Am desemnat un responsabil cu protecția datelor pentru a ne asigura în permanență că prelucrăm datele cu caracter personal într-o manieră deschisă, precisă și legală. Puteți contacta responsabilul cu protecția datelor la adresa dpo@adroltenia.ro, menționând DPO în subiectul mesajului.

Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere: Dacă sunteți de părere că ADR Sud-Vest Oltenia vă prelucrează datele cu caracter personal într-un mod incorect, ne puteți contacta. De asemenea, aveți dreptul să adresați o plângere Autorități Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Vă puteți exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte ușor, prin simpla transmitere a unei solicitări scrise la sediul nostru din Craiova, Aleea Teatrului, nr. 1, sau prin e-mail, la adresa dpo@adroltenia.ro, ori telefonic la numărul: 0251 416 869.

Actualizări ale Notificării de confidențialitate: S-ar putea să fie nevoie să ne actualizăm Notificarea de confidențialitate. Cea mai recentă versiune a Notificării de confidențialitate este disponibilă în permanență pe site-ul nostru. Vom comunica imediat orice schimbări semnificative ale Notificării de confidențialitate.

 

Finanțări europene

Programe active

PTJ

POS

PNRR

Programe finalizate

POR 2007-2013

POS CCE

PHARE

Planificare regională

Studii și analize regionale

evenimente
No event found!

părerea ta contează

Așteptăm să ne transmiți comentarii și observații care pot contribui la îmbunătățirea activității ADR Sud-Vest Oltenia. Toate mesajele ajung la directorul general al instituției, astfel că poți fi sigur că părerea ta contează. 

Sprijinirea beneficiarilor și potențialilor beneficiari de fonduri nerambursabile din regiunea Sud-Vest Oltenia este preocuparea noastră principală. Tocmai de aceea, ne străduim să fim tot mai buni, proces la care și tu poți contribui! 

Cataloage de finanțare

Programe finalizate

POR 2007-2013

POS CCE

PHARE

Programe active

POTJ

POS

PNRR

COLLECTIONS

WOMEN

MEN

Skip to content