Home16ADR Sud-Vest Oltenia publica a doua versiune a Programului Operațional Regional (POR) Sud-Vest 2021-2027

ADR Sud-Vest Oltenia publica a doua versiune a Programului Operațional Regional (POR) Sud-Vest 2021-2027

POR Sud-Vest 2021-2027 este un document strategic de programare și principalul instrument de finanțare pentru proiectele de dezvoltare ale regiunii, adresându-se atât autorităților publice, cât și mediului privat, în vederea creșterii calității vieții în regiune.

POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 acoperă domenii diverse precum inovarea/cercetarea, transferul tehnologic, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea în folosul cetățenilor, eficiența energetică, dezvoltarea urbană, mobilitatea și accesibilitatea, infrastructura verde și biodiversitatea,  infrastructura educațională, turism și patrimoniu cultural si dezvoltare teritoriala integrata.

Viziunea strategică a POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 are la bază nevoi de dezvoltare, identificate și prioritizate într-un cadru larg partenerial ca fiind cele mai relevante în contextul stadiului actual de dezvoltare socio-economică a regiunii. Peste 1,2 Mld de Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) si bugetul de stat vor fi alocati pentru investitii in Regiunea Sud-Vest Oltenia prin intermediul celor 8 Axe Prioritare ale programului.

Cea de-a doua versiune a documentului a fost elaborata ținând seama de recomandările primite din partea Comisiei Europene, de modificarile Regulamentelor Europene, precum si de rezultatele procesului de consultare derulat la nivel regional.