Home17A fost semnat acordul de colaborare privind managementul financiar la nivelul POR SV Oltenia 2021-2027

A fost semnat acordul de colaborare privind managementul financiar la nivelul POR SV Oltenia 2021-2027

Pas important pentru viitorul Program Operațional Regional! Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, și Ministerul Finanțelor, prin Autoritatea de Certificare și Plată (ACP), în calitate de Organism contabil şi Organism responsabil cu primirea fondurilor de la Comisia Europeană pentru POR SV Oltenia 2021-2027, au încheiat acordul de colaborare privind managementul financiar la nivelul POR SV Oltenia 2021-2027.

Documentul a fost semnat de către domnul Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia, și domnul Attila György, secretar de stat în Ministerul Finanțelor. La întâlnirea care s-a desfășurat la sediul Ministerului Finanțelor, au mai fost prezenți doamna Lucica Marilena Crăciun, directorul general al ACP, și directorii generali ai Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din țară.

Acordul stabilește responsabilitățile părților în ceea ce privește derularea POR SV Oltenia 2021-2027, cu privire la următoarele atribuții:

☑️ menținerea pistei de audit;

☑️ managementul financiar;

☑️ managementul neregulilor și al rapoartelor de audit;

☑️ utilizarea MySMIS;

☑️ contabilitate;

☑️ managementul riscurilor.

            Evenimentul de semnare a acordurilor între Ministerul Finanțelor și cele opt ADR-uri din țară constituie începutul unei noi etape în domeniul dezvoltării regionale din România. Aceasta înseamnă noi provocări și responsabilități, pe care echipa ADR Sud-Vest Oltenia este pregătită să și le asume și să le gestioneze, având în vedere experiența dobândită de-a lungul timpului, pregătirea personalului și rezultatele foarte bune obținute în derularea Programului Operațional Regional.

Ultima versiune a POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 se află în proces de negociere cu Comisia Europeană. În această variantă a Programului, au fost integrate propunerile primite de la partenerii locali, regionali și naționali. Totodată, au fost reflectate toate aspectele semnalate ca urmare a dialogului derulat cu Comisia Europeană, cât și cerințele existente în legislația comunitară aplicabilă Programului.